Blurb...

There was an error in this gadget

Sukanye.. Komik Jepun... :D

Monday, May 16, 2011

Dulu, komik jepun ni mana main.... Asyik2 novel melayu... Tapi sekarang lain plak.. Komik Jepun diutamakan, Novel Melayu dipinggirkan.. Ni sebab kena jangkitan korea @ jepun la nie... =l
Mana taknye, asyik2 korea.. asyik jepun... tiap kali rehat je mesti citer jepun terkeluar dr mulut... tak pasal super junior, pasal f[x] plak disembangnya.. tambahan duduk sbelah syafiq... ( syafiq tu pompuan ye... jgn salah faham pulak... guna shortform... malas nak tulis nama penuh..hehehe.. = D ) Skrang nie kalau boleh nak beli je komik jepun yang ada kat kedai... mungkin sebab karakter dalam tu cumel kot.. hahaha... tambahan klau ada komik pasal romantik..(kite nie sentimental punye orang..hehehe..) Anyway, sampai sini jelah.. bye!!



p/s: kalau ada citer korea yg best, bagitau ye.. tq..

Perjalanan baru hidupku bermula di sini....

Friday, December 31, 2010


Tepat pukul 12 tengah malam, 31hb Disember 2010 bertukar kepada 1hb Januari 2011... 

Itulah kata2 yang berlegar di fikiranku.. Saat-saat aku berumur 14 berlalu dengan pantas... Banyak kenangan pahit manis yang aku kecapi serta ku kongsikan bersama teman-teman kini berlalu pergi...Pastinya akan muncul kenangan atau pengalaman baru pada tahun yang bakal menjelma iaitu 2011..
                                
                                        I will turn fifteen when the clock strike 12.. Kini aku sudahpun berumur 15 atau Form 3... Tahun yang paling mendebarkan bukan sahaja pada diriku malah rakan-rakan jua. Peperiksaan besar bakal menanti di hadapan, iaitu PMR... Pelbagai cabaran pasti muncul... Perjalanan masih jauh... Namun hari makin berlalu...Baju lama ditukar dengan baru...  Begitulah juga dengan azamku... Iaitu mendapat kecemerlangan dalam PMR ini... Amin...

Bestnye kalau dapat kek cam nie...
Harapanku hanyalah satu...
Bakal ia menjadi tahun terbaikku...

Happy Time

Sunday, December 12, 2010



Happiness should be shared with the LOVEd-one..




Follow your Dreams no matter where they lead you... As long, it was a good thing....




Never share your SADness alone... And never give up hope with the challenge U face...







U might be LOST... But, there always HOPE and WILL for U.





Be with someone you LOVE... Never be ALONE all day... Celebrate every SPECIAL day with the LOVEd one... FRIENDS or ANYONE...



And most important...Spread the Smile caus' them can bring you a great Memory.... You might not know what's  ahead you... SMILE might bring you JOY and HAPPINESS in life.... Who knows??

Photograph

SMILE SUME!!!


Comeykan pic ni? Nie antara hobi kite masa FREE.... Ada juga aku pasang impian untuk menjadi professional photographer di samping menjadi doktor.. Who knows, rite?!! Ke mana sahaja aku pergi.. kamera kesayanganku pasti dibawa bersama.. Kebanyakan kenangan2 ku, ku kongsi bersama kameraku...Banyak kenangan indah telah KAMI lalui...Walaupun ia hanya sebuah kamera yg kecil, ia telah menjadi temanku sepanjang masa tanpa mengira masa dan tempat.....  Menjadi photographer dan doktor pada masa yang sama.. Pasti susah kan... Tapi belum cuba belum tahu!!

Kingdom Hearts: Hikari (Piano version)

Friday, December 10, 2010



Musiknya menenangkan... Ini antara soundtrack game yang best...

SnOwGlObE....!!! ^_^















               Snowglobe nie ada pelbagai bentuk dan saiz... Serta mempunyai corak2 yg menarik.... Tidak tahulah kenapa kite terpikat dgn snowglobe ni....
                  
                        Mungkin comey (of courselah, klau x comey x payahlah beli ^^)....     Mungkin murah utk dijadikan koleksi...(Klau harganya mahal beratus2, baik x payah beli. :b!!!)

                        Setiap kali kite tengok snowglobe, pasti ada saje kenangan manis yg terjah ke dalam fikiranku.... Hmmmm.....
Comey kan snowglobe nie.... Siapalah empunya badan yg dapat snowglobe nie.. Bertuahnye dia...

Kite ada pesan kpd adik, " Adik, kalau birthday kakak tiba, belikan kakak snowglobe tau....."    Entah kenapa birthday yang bakal datang ni kite minta snowglobe..... Tapi kalau betullah adikku, keluangaku serta rakan2 mahupun saudaraku membeli snowglobe buatku alangkah bahagianye.... Tentulah ia akan menjadi kenangan manis buatku... Hehehe....
Cepat2lah birthdayku menjelma ye

FaCeBoOk.....